torek, 6. maj 2014

8. tekaški dnevnik

Kaj naj rečem... spet je minilo 14 dni, ko sem šla teči. Zdravje v zadnjem mesecu me je precej hecalo in sem dala skozi od prehlada do ponavljajočega vnetja očesa, a sedaj sem v redu. Končnoo! Kot preventivo sem si kupila cinkove tablete, ker naj bi povečevale odpornost in izboljšale imunski sistem. Nekje sem prebrala, da celo poljubljanje izboljšuje imunski in je dobra obramba proti prehladu, zato tudi to bolj pogosto prakiticiram :D na srečo fant nima nič proti :P no, najboljše, da preidem na moj današnji trening.

Odločila sem se, da bom šla teči 3km kljub pavzi, a si bom raje izbrala malo lažje gozdno pot z manj vzponov in spustov. Prvi kilometer je bil malo mučen, potem pa sem se počutila tako polno energije, da sem precej z lahkoto tekla. Ne vem od kje je to prišlo in kako, ampak občutek po 1 kilometru je bil super, po končanem teku pa bi kar tekla in tekla. Res zakon :) najbrž je k temu pripomoglo tudi sonce in občutek toplote, ker naravnost obožujem pomlad in poletje. Se že veselim naslednjega teka :)
Povprečni srčni utrip se je tokrat gibal med 166 - 169 utripov na minuto, povprečna hitrost teka pa je bila 8.08km/h.
Na blogu Telovadit začnem vedno na isti dan - jutri sem zasledila prispevek o aplikaciji "Water your body", ki me je precej navdušil, tako da sem si takoj pobrala aplikacijo in jo že pridno uporabljam. Presenetilo me je, da za mojih trenutnih 58kg potrebujem kar 1,9l tekočine. Sama jo ponavadi spijem 1l pa še to ne vedno. Glede na to, da sem precej analitični tip človeka, upam, da mi bo vsaj ta aplikacija v pomoč, da bom več in dovolj pila :)

2 komentarja:

  1. Meni se je bilo po pavzi vedno težko spravit tečt, ampak poznam ta občutek, ko kar od nekje pride val energije in bi lahko še tekel in tekel... :) Ampak naslednjič se je bilo pa spet težko spravit ven ;) Ta aplikacija pa je res super! ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jah najbrž je z vsemi tako, da dokler ne padeš v neko rutino, se je težko spravit it tečt :) aplikacija je pa res zakon :)

      Izbriši