nedelja, 11. maj 2014

10. tekaški trening

Za mano je že 10 tekaški trening, čeprav če pomislim, da sem jih opravila v 46 dneh, to ni ravno najbolj pohvalen podatek. Upam, da bom v prihodnje bolj pridna in predvsem, da mi odpornost ne bo povzročala problemov, čeprav ponavadi spomladi in poleti bolj redko zbolim.

Včeraj je bilo vse na hitro, dopoldne se mi ni dalo nič - dobesedno nič, tako da sem šla po kosilu samo še spat. Potem pa stiska s časom, saj sem preveč časa spala, zvečer pa bila vabljena na zabavo, ker je prijatelj dobil sina in vmes je bilo treba it še po darilo. Ni bilo druge kot vstati, obleči in odteči en krog. Mislim, da počasi že padam v rutino, saj zadnje tri treninge nekako lažje tečem kljub bolj slabi kondiciji in če ne grem teči, se počutim slabo.

Pred hišo je bilo v senci kar 24 stopinj celzija, kar niti ni čudno, saj sem šla po 16h, a na srečo po gozdu je vsaj večino poti v senci, tako da sonce ni preveč otežilo včerajšnjega teka. Pot je še vedno ista, občutek pri teku pa tudi - prvi km težak, potem pa zmeraj boljše in lažje :)
 
Tokrat povprečni srčni utrip teka je bil kar 170 utripov na minuto, kar pripisujem tudi toplejšemu vremenu in zato posledično dodatnemu naporu. Povprečna hitrost teka je bila 8.15km/h.
 
Pa še moje želje, plani za tekoči mesec:
-> proga nespremenjena, le podaljšala jo bom na 4km
-> 2km preteči v času pod 14 min
-> 3km preteči v času pod 21 min
Po eni strani se mi zdijo časi kar ambiciozni glede na progo, po drugi pa, če bom tekla vsak 2-3 dan precej dosegljivi :) bomo videli sproti, kako mi bo šlo in če mi bo to uspelo doseči do konca meseca maja ;)

2 komentarja: