petek, 16. maj 2014

13. tekaški trening - povečanje razdalje na 4km

Danes je precej muhasto vreme, saj po eni strani je toplo in kar 17 stopinj, po drugi pa precej piha, tako da sploh nisem vedela, kaj naj se oblečem. Sem pa vesela, da mi tek počasi prihaja že v navado, pa tudi doma mi ne tečnarijo, če grem tečt in počakajo, ko sem prosta, če me kaj potrebujejo :)

Danes sem se odločila, da spremenim progo in podaljšam razdaljo na 4km, tako da sem izpolnila še zadnji cilj, ki sem si ga zadala na 10. treningu.
Ne vem ali je Garmin kaj štekal, ker to se mi je že dogajalo, ali sem dejansko res imela prvi kilometer povprečni utrip 178 in mi je narasel celo na 200 utripov/minuto. Čudno mi je, kej je bil precej raven teren pa tudi občutek nisem imela, da je naporno. Ostale 3km pa se mi je gibal med 162 - 168 utripov/minuto. Povprečna hitrost je bila tokrat nižja kot zadnjič in sicer 8.01km/h.
Tokrat se mi je zdel precej naporen tek in sem v zadnjem kilometru komaj čakala, da mi bo piskala ura in bom lahko hodila. Mislim, da je tudi veter kriv, saj je ravno na najtežjih odstekih pihal v nasprotno smer in tako dodatno oteževal tek. Bo drugič boljše, vsaj upam :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar