sobota, 24. maj 2014

16. tekaški trening

Včeraj sem bila na celjskem sejmu in ker je bilo čisto dovolj hoje in vožnje domov, sem po prihodu domov samo še nekaj pojedla in šla počasi spat. Čisto sem bila utrujena in res samo čakala posteljo :/ bilo je kar precej zanimivo in ker imam diplomsko nalogo v povezavi z energetiko, sem dobila tudi nekaj gradiva, ki upam, da mi bo v pomoč.

Zaradi vsega tega sem preložila tek na današnji dan. Dan je bil prav prijeten in čeprav je bilo čez 20 stopinj, se mi niti ni zdelo tako zelo toplo za tek. Prva dva kilometra sta še bila nekako v senci, tako da ni bilo hujšega, v tretjem kilometru je sonce precej žgalo in sem samo čakala senco, v zadnjem pa prijeten spust. Proga se mi niti ne zdi več tako naporna kot se mi je zdela na začetku.
Povprečni srčni utrip pri teku je bil med 165 - 173 utripov/minuto, povprečna hitrost teka pa 8.47km/h. Tudi tokrat sem imela prve dva km podoben tempo teka kot tudi naslednje dva km.
Ker sem opazila, da bi lahko izpolnila cilj na 2km, sem pospešila proti koncu 2km, tako da mi ga je uspelo doseči :) sicer pa po 9 zaporednem teku opažam, da mi nekako 3km ne predstavljajo večjih težav in da jih skorajda z lahkoto pretečem kljub razgibani progi. Se mi zdi, da moraš teči vsaj 3-4x tedensko, da se pokaže napredek. Vem, da nekateri tečejo tudi vsak dan, ampak sama tega nikoli še nisem prakticirala.

Torej izpolnila sem že en cilj, ki sem si ga zadala na 14. tekaškem treningu:
-> preteči 2km v času 13:30 = danes 13:28

Sedaj pa samo v takem tempu naprej :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar