ponedeljek, 26. maj 2014

17. tekaški trening

Danes sem naredila kar dva treninga, če bi se temu sploh lahko tako reklo. Prvič, ko sem šla ven, sem tekla le 1 km, ker me je potem ujel dež in sem se raje odpravila domov. Ko se je malo razjasnilo, sem oklevala ali naj grem poskusit še enkrat ali ne in ko sem se odločila, da ne grem, mi je rekla mama, naj grem, ker ta čas ko razglabljam o tem, bi bila že doma :D ni ravno tako, ampak vseeno je bilo dovolj, da sem šla in na srečo je bilo tokrat vreme na moji strani -> posijal je celo sonček :)
 Vir: http://www.sodahead.com/fun/what-is-your-favorite-kind-of-weather/question-1898593/?page=4&link=ibaf&q=&esrc=s
Vedno bolj hitrejša sem in lažje tečem tudi v hrib, zato pri vzpenjanju niti ne tako gledam na srčni utrip, ker sem že malo natrenirana in tudi če mi samo 200-300m kaže nad 173 ni več kritično, saj naslednjih nekaj 100m tečem bolj počasi, da pade na normalno raven med 160 in 170 utripov na minuto :) se kar bojim, da ko enkrat ne bo več tako hitrega napredka, mi bo to vzelo voljo, čeprav srčno upam, da se bom letos le približala dolžini malega maratona.
Povrečni srčni utrip med tekom je bil med 160 - 171 utripov/minuto, povprečna hitrost teka pa 8.74km/h :)
Jeej tudi tokrat mi je uspelo uresničiti enega izmed enomesečnih ciljev. Do sedaj sem izpolnila že dva cilja:
-> preteči 2km v času 13:30 -> 16. trening 13:28, danes 13:09
-> preteči 4km v času 27:30 -> danes 27:27

Skorajda bi mi uspelo tudi preteči 3km v času 20 minut, a sem bila 7 sekund prepočasna. Pa drugič, še tako se mi zdi, da cilje čisto preveč hitro dosegam in bom morala biti bolj ambiciozna :) ali pa gre samo sedaj tako hitro in ko bom dosegla neko raven, bo bolj počasen napredek. Bomo videli sproti :) trenutno mi je najbolj pomembno, da redno tečem in pridobim dobro kondicijo.

2 komentarja:

  1. Najprej svaka čast, da se ti je uspelo še enkrat spravit ven, jaz ne vem, če bi imela toliko volje :)
    Pa čestitke za tako hitro doseganje ciljev, res ti gre dobro! In navijam za to, da bi ti šlo tako dobro še naprej :) Saj ne vem, a si že kaj pisala o tem - a imaš v planu tudi kakšno tekaško prireditev?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. No ja, če mi ne bi mama rekla, tudi sama ne vem, če bi jo zbrala dovolj :)
      Hvala...se tudi sama čudim, ker je na začetku šlo precej počasi, sedaj pa je skorajda iz trening v trening viden napredek :)
      V planu je Ljubljanski maraton (10 ali 21km) in Tekaški pozdrav jeseni na Krasu. Če bom res šla, pa se bom odločila, ko bom imela vsaj še kakšen mesec ali dva teka za seboj :)

      Izbriši