sobota, 21. junij 2014

22. tekaški trening - Nazaj v igri :)

Hej hej :) včasih človek potrebuje malo oddiha in tokrat je ravno to razlog, zakaj me ni bilo na spregled. Tudi tekla nisem v tem času, ker enostavno nisem zbrala voljo, ne motivacijo, ko pa sem že hotela it, je šlo vedno kaj narobe. Včasih pač si je treba vzet malo pavze, če ne prostovoljno pa splet okoliščin poskrbi za to... ampak sedaj sem nazaj ;)
Vir: https://mytcr8tiv.wordpress.com/category/myt-cr8tiv-workshop-tutorials/
Popoldne sem šla počivat, ko sem se zbudila, sem se preoblekla v tekaška oblačila, preobula in šla. Cilj je bil lahkoten tek. Med hojo sem razmišljala ali naj grem 5km, toda potem sem si rekla, da to bo pa preveč po skoraj 14 dneh pavze, potem sem se vprašala, kaj pa če bi šla 3km pa se je oglasih notrajni glas, ja to bo pa premalo..saj bom vendarle šla počasi in je padla odločitev za 4km :D tek je bil res počasen, kar se vidi po tempu in tudi po srčnem utripu, celo zadnji kilometer, ki je bil precej razgiban, mi ga je uspelo držati nizkega.
Povprečen srčni utrip je bil med 153 - 165 udarci/minuto, povprečna hitrost teka pa 7.6km/h. 
Po teku se počutim super, vem, da sem nekaj naredila dobrega zase pa še baje tek pomaga pri bolečinah v hrbtu. Sicer me je čudilo, da sem bila sploh sposobna toliko časa tako počasi teči, ker na trenutke, je bil tempo podoben hitri hoji, a mi je uspelo. Še bolj sem pa srečna zaradi tega, da sem se sploh spravila tečt ;)

Pa še to: cilj 10 tekaških treningov v obdobju 4 tednov do 15.6. mi ni uspelo uresničiti, saj sem jih v tem obdobju opravila samo osem.

2 komentarja:

  1. Ne ne, kar brez tistega samo v zadnjem stavku! ;) Še vedno si jih opravila 8 več kot vsi tisti, ki so ta čas sedeli na riti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bo pa ta mesec bolj slabša bilanca... postajam podobna tistim, ki ne preveč premaknejo ritke :)

      Izbriši