nedelja, 8. december 2013

Nisem še obupala s projektom Oblikovanja postave :)

Skoraj mesec nazaj sem se odločila, da spremenim prehranjevalne in vadbene navade na boljše in tudi zaradi tega začela pisati blog za dodatno motivacijo. Vmes so prišle nekatere stvari, ki so prestavile ta cilj na stranski tir, ampak danes me je streznilo, ko sem stopila na tehnico - 58.2kg :O toliko kg sem imela skoraj 9 mesecev nazaj, a žal sem spet tam :( že res, da sem se od poletja zredila za 2kg, a v zadnjih 2 tednih sem se še dodatno zredila za skoraj 2kg :/ dejstvo je, da me čustveni pritiski uničijo in avtomatsko več jem, zakaj je tako, ne vem, ker tudi po tem ne čutim večjega zadovoljstva in se le kasneje še slabše počutim.
                                                        Vir: http://tomatonatural.si/indeks-telesne-mase/

Moje trenutno stanje v številkah in za primerjavo (druga spodaj slika) moje najboljše stanje v zadnjih letih. Mislim, da je kar razlika, ne? :(

Ne mislim obupati, ker če mi je uspelo leto nazaj počasi zniževati težo, mi lahko tudi tokrat uspe.

Cilji ostajajo isti kot sem jih že napisala, le pot do njih sem spremenila. 
Vadba: Odločila sem se, da bom 4-5x tedensko telovadila - ni pomembno kaj, pomembno je, da telovadim pa naj bo to hitra hoja, tek, pilates, aerobna vadba, kolebnica, igre z žogo v družbi ali kaj tretjega.
Prehrana: Glavni cilj je, da si bom dnevno zapisala plan prehrane za tekoči dan in poskušala s tem brzdati moje napade prenajedanja, ki me res spravljajo v slabo voljo in počasi uničujejo. 

To sta prva dva koraka, ki ju želim uresničiti in ko mi bo to uspelo, bom nadaljevala z drugimi manjšimi spremembami ;)

Kot naročeno je ravno včeraj Deja napisala kratek povzetek o tem, kako jesti zdravo. Je v angleščini, ampak mislim, da je precej preposto napisano, tako da upam, da ne boste imeli težav. Ker se povsem strinjam z njo, sem to omenila, da se niti ne ponavljam :)

8 komentarjev:

  1. Vsekakor ne smeš obupat, tudi jaz imam takšno obdobje, pa še december je ko jemo več da dobimo energijo.. Pa še vse tako dobro izgleda.. Komaj čakam da bo konec tega meseca in končno normalno naprej..

    OdgovoriIzbriši
  2. Če imaš možnost in si pripravljena "švicat" ti priporočam Insanity. Res je ubijalska vadba, vendar pa res prinese rezultate. Jaz sem lani dol vrgel malo več kot 10 kil + nabil kondicijo na polno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Waw super, čestitam za tak rezultat!

      Možnost v smislu dovolj prostora ali si imel kaj drugega v mislih? Prehrano si precej spremenil ali nisi šel v ekstreme in si se pač zdravo prehranjeval z občasnimi pregrehami? Kakšna je bila tvoja kondicija pred začetkom tega programa?
      Sama sem že 1x poskusila, ampak je bilo tako hudo naporno, da sem precej hitro omagala in si mislila, da boljše, da poskusim katero drugo bolj lažjo vadbo dokler ne pridobim vsaj nekaj kondicije.

      Izbriši
    2. Možnost : imeti to vadbo in pa zdravstveno sposobna.
      Pri prehrani sem spremeil to, da sem povečal količino beljakovin in veliko več jedel. Brez energije te vadbe res ne moreš delati. Največ napak naredijo tisti, ki mislijo, da bodo lahko normalno jedli in izvajali vadbo, vendar to ne gre, ker ti vadba požre res velik del energije.
      Kondicija pred začetkom ni bila na vrhu, nisem pa tudi bil "kavč potatoe".

      Je pa vse v glavi (razen še ne gre zaradi zdravstvenih zaržkov). Če ni razpucano v glavi je brez veze. Nekaj mojih kolegov je prekinilo po 3-4 tednjih, ker so videli da bo še huje, namesto da bi vztrajali.
      Tudi meni je sedaj težko, ko je od tega že več kot leto dni in sem se nameraval spraviti še enkrat, pa vem kaj me čaka in spet odlašam. Softič.

      gledaš vide od 5 tedna naprej, kjer je res ubijalsko in veš kaj te čaka.

      Izbriši
    3. Hvala za obrazložitev. Upam, da ti bo uspelo čimprej spraviti k temu :) kar se mene tiče, bo Insanity še nekaj časa počakal, saj sem se odločila, da bom zaenkrt raje začela s katero izmed lažjih vadb.

      Izbriši
    4. Sory za napake v zapisu. Komp je nekaj štajkal in vidim, da je še nekaj ostalo, kar bi moralo biti izbrisano.

      Izbriši
    5. Hmmm...a to misliš zadnji stavek ali kateri? :)

      Izbriši