torek, 22. julij 2014

23. tekaški dnevnik - jah, ni bilo druge kot spet začet tečt :)

Mesec dni je odkar sem šla spet tečt. Zgledalo je že, da bom dala tek na stranski tir, toda zadnje nakupovanje oblek me je kar precej streznilo in vedela sem, da bom morala nekaj ukreniti, saj se samo širim, čeprav kg niti ne kažejo tega. A saj vsi vemo, da kg maščob zgleda veliko več kot kg mišic. No, danes sem šla tečt. Ker sem lani s tekom in primerno prehrano pridobila kar zadovoljivo postavo, ki sem jo žal čez zimo in spomlad zgubila, se bom poskusila še naprej držati teka. Seveda uresničitev cilja o letošnji udeležbi na polmaratonu odpade, ampak tudi to bom uresničila... enkrat :)
Vir: http://iheartinspiration.com/quotes/fitness/you-dont-have-to-go-fast-you-just-have-to-go/
Občutek je bil prav grozen, saj sem prav čutila, kako se mi maščoba trese na zadnjici in stegnih. Odtekla sem le 2km, saj nisem hotela pretiravati pa že tako ob povprečnem srčnem utripu 167 na minuto, sem potrebovala rekordnih 16 minut in 53 sekund :O Priznam, kar stisnilo me je pri srcu, saj si niti v sanjah nisem mislila, da sem na tako nizkem nivoju...a nekje je treba začeti, ponovno :/
Kar se pa tiče samega prehranjevanja, žal tudi to ni bilo ravno primerno v zadnjem času, kar je le še ena stvar več, ki jo bom morala popraviti. Poleg preveč hrane in preveč sladkarij ter prigrizkov, pijem čisto premalo vode, kar je posledica nihanja energije in občasnih glavobolov. Če povzamem... spet sem na začetku :)

4 komentarji:

  1. To, da forma veliko prej gre kot pride, je tudi meni blazno nadležno, ampak tako žal je. Itak je glavno, da greš, in če se že prej v glavi pripraviš na to, gre vseeno nekoliko lažje. Samo ne pustit, da bi te to dotolklo. Saj veš, korak po koraku in bo šlo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Se bom potrudila, čeprav je res kar grozno in res blazno nadležno. Če pomislim, da sem že letos precej z lahkoto odtekla skoraj 5km, sedaj pa tko.. sem še toliko bolj jezna nase, čeprav to nič ne pomaga :)

      Izbriši
  2. Ko sem jaz tekala, je tudi mene to zelo zmotilo.. Kakšen dan ali dva, mogoče tri nisem tekala pa sem že videla poslabšanje v teku in kondiciji ter telesu in mišicah. Zato sem bila toliko bolj presenečena, ko kako leto dni nisem tekala. Potem pa sem enkrat pretekla 7 km, kar ni bilo kar tako. Sploh pa za prvič ampak mi je uspelo.. Pa še to, ko predtem sploh nisem nikoli prelaufala več kot 6 km.. Uglavnem zanimivo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Waw resno? :O to ni kar tako, tudi če si že malo v formi, je 7km cca 40 min ali več teka, kar ni ravno malo :) a te kolena ali mišice niso nič bolele vmes, da si to zmogla?

      Izbriši