ponedeljek, 31. marec 2014

2. tekaški trening

Danes sem opravila drugi tekaški trening, čeprav sem planirala, da ga bom med vikendom, toda iz tega potem ni bilo nič. V soboto ni bilo cel dan na spregled našega mucota in sem bila vsa žalostna in brez volje do vsega, ker ponavadi je vedno prišel na dvorišče zjutraj ali vsaj popoldne. Usoda je hotela, da sem ga videla na sosedovem dvorišču, kako se podi za mucami in takoj bila boljše volje, saj sem bila res v strahu, da se mu je kaj zgodilo. No, včeraj pa sem bila preveč utrujena od žuranja, zato tudi bolj ležerno preživela dan in tekaški trening raje prestavila na danes.

Ob 8h zjutraj je bilo res prijetnih 10 stopinj celzija in sončno vreme z malenkost vetra. Bistveno boljše kot zadnjič, ko je precej pihalo in na momente prav zeblo. Šla sem po isti poti kot zadnjič in naredila ravno tako 3x800m z vmesno cca 75 sekundno pavzo. Na koncu sem namesto "stop" pritisnila krog, ampak na srečo sem se tega hitro zavedla in ustavila štoparico.
Povprečni srčni utrip pri teku je bil višji kot zadnjič in se je gibal med 160 - 166 udarci/minuto, povprečna hitrost teka pa je bila 8.11km/h. Tudi tokrat sem se ogrela samo s 5-minutno hojo, čeprav razmišljam o tem, da bi bilo pametno vključiti tudi kakšne vaje v ogrevanje, da si ne bom pretegnila katere mišice po nepotrebnem.
Tokrat je bilo že malenkost lažje teči, čeprav pri vzponih se precej pozna, da sem brez kondicije, ker včasih sem kar "letela", sedaj pa postanejo "težke" noge in se mi srčni utrip hitro dvigne nad 175 utripov/minuto. Komaj čakam, da tega ne bo več, ker ni ga boljšega občutka od tega, da prideš na vrh vzpona in nisi pretirano uničen :)

2 komentarja:

  1. Uuu, z veseljem bom spremljala tale tekaški dnevnik.. (: Čeprav se sama letos ne bom tako resno lotila teka kot lani... Vsaj v načrtu nimam :P Čim več pretekanih kilometrov..

    OdgovoriIzbriši