ponedeljek, 28. julij 2014

26. tekaški trening

Za mano je res naporen žurersko obarvan vikend o katerem bom napisala kakšno besedo več v naslednji objavi, ko bom objavila tudi tematsko manikuro ;) opažam pa, da kadar imam tak vikend, ko žuram oba dni in manj jem, potem avtomatsko naslednje dni ne potrebujem toliko hrane. Prej sem jedla 5-6 obrokov kar obilne porcije pa sem bila še kar lačna, danes pa 5, vendar skoraj 1/3 manj hrane pri vsakem obroku in sploh ne čutim neke potrebe po hrani :)
Vir: http://www.sparkpeople.com/resource/quotes_translation.asp?id=79
No, pa naj preidem kar na tek, ker moram it zgodaj spat - jutri je treba vstat že ob 5.30 :/ še vedno sem na 2km razdalji in bom najbrž še cel teden, ker delam v kuhnji in sem že tako ali tako 7h na nogah. Tokrat sem bila še hitrejša kot zadnjič - za 32 sekund pri nižjem povprečnem srčnem utripu :) za 2km sem potrebovala 15 minut in 8 sekund s povprečnim srčnim utripom 167 udarcev na minuto.
Garmin Connect prenavljajo, tako da je povzetek teka tokrat v nekoliko drugačni obliki. Čeprav se včasih sprememb kar malo bojim oz. se jim ne moram tako hitro prilagoditi, se mi zdi, da tokrat res posodabljajo Garmin portal v bolj enostavnejšo, preglednejšo in modernejšo obliko. Kar mi je najbolj všeč, je to, da mi takoj, ko zazna napravo, prenese podatke, kar zmanjšuje verjetnost, da vmes zablokira :) več kot toliko pa se nisem še poglabljala, ker ni bilo časa pa tudi ni še dokončno vse posodobljeno.

petek, 25. julij 2014

25. tekaški trening

Slabo spanje, obupne sanje, popikana od komarjev... tako se je začel moj današnji dan. Ne ravno spodbudno :) Zbudila sem se res brez volje in povrh vsega še z bolečo glavo. Upala sem, da bo boljše, če bom šla še malo spat, tako da sem še cca 2h spala, pojedla zajtrk in šla tečt. 
Vir: http://www.cbsnews.com/news/booze-before-bedtime-may-lead-to-bad-sleep/
Ponavadi mi tek pomaga, da postanem boljše volje in imam več energije, včasih za več ur včasih pa le začasno. A nekako sem mogla priti k sebi :) počutje je sedaj res boljše, sem pa na teku dala vse od sebe, kar se vidi tudi po povprečnem srčnem utripu 169 na minuto. Hotela sem celo podaljšati razdalja, ampak potem sem si premislila in odtekla le 2km. Tokrat sem potrebovala 15 minut in 40 sekund, kar pomeni, da sem bila na isti progi hitrejša kar 1 minuto glede na 24. trening - ni slabo :P
 
Preizkusila sem tudi novo tekaško majico in moram reči, da se je kar dobro obnesla, čeprav se mi zdi, da mogoče malo preveč zadržuje toploto. Vendar, ko je malo zapihalo, me ni nič prepihalo kljub temu, da sem bila potna, kar je velik plus :) 

Jeej, ta teden sem šla že 3x tečt :) Upam, da bom nadaljevala v tem tempu. Se slišimo ;)

četrtek, 24. julij 2014

NP tekaške opreme - Lidl znamka Crivit

Zadnje čase večinoma kupujem tekaško opremo v Lidlu ali Hoferju, ko pridejo njihove tedenske akcije. Moram reči, da me ni še nobeden nakup razočaral, pa sem kupila že kar nekaj majic, hlač, nogavic in modrčkov. Sploh šporni modrčki so mi odlični in jih imam že vsaj 5 :) če niste ravno zelo obdarjene, vam vsekakor priporočam, da poskusite kakšnega.
 
Zgleda, da je letos marelična barva precej modna tudi na tekaških oblekah. Kupila sem si podložen športni modrček marelične barve (6.99€), malenkost temnejše marelične barve z bordo ovratnikom funkcijsko kratko majico (5.99€), športne kratke hlače v kombinacije sive in črne (5.99€) ter 3/4 sive hlače s pasom marelične barve (6.99€). 
Sicer podobne 3/4 hlače že imam, ampak po gozdu mi jih je škoda imet, zato sem jih vseeno kupila. Večinoma tečem v 3/4 hlačah, saj v njih tudi veliko boljše izgledam kot v kratkih hlačah. V Sport Directu sem našla ene zelo lepe 3/4 hlače, samo kaj ko sem videla katero številko moram vzet, zato sem se odločila, da jih bom kupila za nagrado, če bom spet pridno tekla :)

V tedenski akciji so še tekaški čevlji, topi ter tekaški nosilec za pijačo za okoli pasu. Sama tekaške čevlje ne bi nikoli kupila v takih trgovinah, saj se mi zdi vseeno vredno dati par 10€ zadnje, sem pa jih vseeno poskusila in mi niti ne ustrezajo, ker imam sprednji del stopala širši, tej so pa namenjeni za ožje tako kot Nike. No, vsaj po mojih izkušnjah.

Upam, da bo nova oprema tudi odlična motivacija za gibanje ;) moram reči, da zadnja 3 leta precej rada kupujem oblačila za šport in se mi jih je nabralo že kar nekaj, tako da se moram prav bremzati, da jih ne bom imela preveč :D samo kaj ko pa so tako lepi kosi...

Se slišimo ;)

sreda, 23. julij 2014

24. tekaški dnevnik

Zadnje čase je precej spremenljivo vreme, zato sem se odločila, da bom tekla, kadar bom lahko pa čeprav bo to tudi dva dni zapored, čeprav tega v preteklosti nisem prakticirala. Zbudila sem se precej dobre volje, vreme je odlično, sonček prijetno sije in zato sem šla spet tečt. 
 Vir: http://fitfulfocus.com/shady-running-ua-marbella-frames-review/
Ker sem se zjutraj stehtala in videla, da imam 59.2kg, sem to popravila na svoji tekaški uri, zato tudi najbrž kaže več porabljenih kcal kot včeraj :) Proga je bila ista, 2km, čas 16 minut in 40 sek, kar pomeni, da sem bila celih 13 sekund hitrejša, občutek malenkost boljši, povprečni utrip pa 168 na minuto
Ko vidim, kako hitro sem izgubila kondicijo, je precej grozen občutek in sem kar jezna sama nase, da sem si to dovolila. Rada imam tek, ampak vseeno nekako ne vztrajam v tem več časa. Saj če ga ne bi imela rada, bi poskusila katero drugo rekreacijo, tako pa še kar vztrajam pri njem.
Vir: http://biocrossfit.com/2013/01/06/sunday-16/
Jutri bom imela počitek, saj čutim malenkost bolečine v levem kolenu in se mi zdi, da je to od pretiravanja, čeprav je kar žalostno slišat, da je za človeka pri 25 letih dva dni zaporednega teka po 2km preveč :(

torek, 22. julij 2014

23. tekaški dnevnik - jah, ni bilo druge kot spet začet tečt :)

Mesec dni je odkar sem šla spet tečt. Zgledalo je že, da bom dala tek na stranski tir, toda zadnje nakupovanje oblek me je kar precej streznilo in vedela sem, da bom morala nekaj ukreniti, saj se samo širim, čeprav kg niti ne kažejo tega. A saj vsi vemo, da kg maščob zgleda veliko več kot kg mišic. No, danes sem šla tečt. Ker sem lani s tekom in primerno prehrano pridobila kar zadovoljivo postavo, ki sem jo žal čez zimo in spomlad zgubila, se bom poskusila še naprej držati teka. Seveda uresničitev cilja o letošnji udeležbi na polmaratonu odpade, ampak tudi to bom uresničila... enkrat :)
Vir: http://iheartinspiration.com/quotes/fitness/you-dont-have-to-go-fast-you-just-have-to-go/
Občutek je bil prav grozen, saj sem prav čutila, kako se mi maščoba trese na zadnjici in stegnih. Odtekla sem le 2km, saj nisem hotela pretiravati pa že tako ob povprečnem srčnem utripu 167 na minuto, sem potrebovala rekordnih 16 minut in 53 sekund :O Priznam, kar stisnilo me je pri srcu, saj si niti v sanjah nisem mislila, da sem na tako nizkem nivoju...a nekje je treba začeti, ponovno :/
Kar se pa tiče samega prehranjevanja, žal tudi to ni bilo ravno primerno v zadnjem času, kar je le še ena stvar več, ki jo bom morala popraviti. Poleg preveč hrane in preveč sladkarij ter prigrizkov, pijem čisto premalo vode, kar je posledica nihanja energije in občasnih glavobolov. Če povzamem... spet sem na začetku :)

petek, 11. julij 2014

Ko ti nekdo ponudi priložnost, ne razmišljaj preveč, zgrabi jo!

Vedno sem bila bolj previdne narave, raje 5x premislila kot se vrgla v neko stvar, ki mi je bila tuja, ni v moji navadi in me jo je strah. Od bolj klavrnega praznovanja 25 rojstnega dneva, se je marsikaj spremenilo, mislim, da sem dejansko končno začela živeti in vzela stvari v svoje roke. Pred približno 3 meseci sem vam opisala moje prvo četrtletje, sedaj pa lahko rečem, da resno delam na temu, da se bom znebila odvečnih stvari, ki me samo morijo, preizkušam se na novih področjih in nekako kar mi je bilo prej pomembno, je šlo trenutno v ozadje - začasno ali za vedno? Le kdo bi vedel... 
Vir: http://www.aiennlatifi.com/2013/02/time-to-change.html
To, da delam v kuhinji, najbrž že veste, ne veste pa da sem do letošnjega leta to delo zavračala, saj se sama sebe ne štejem med gospodinjske tipe žensk, ki bi oboževale kuhanje in vse kar spada zravn. Ne vem točno zakaj, ampak mislim, da sva se s fantom nekaj skregala in mi je rekel, da je treba izkoristit vsako priložnost. Zaradi jeze sem se odločila, da grem delati in bo kar bo - nič v povezavi z njim, toda zaradi tega sem začela razmišljati širše. Dejansko se je obrnilo boljše kot bi si lahko mislila. Ne morem reči, da delo obožujem, ampak sem se nekaj novega naučila, zaslužila nekaj denarja poleg tega pa vsekakor ena izkušnja več in znam bolj cenit to delo. Če se ne bi takrat s fantom skregana, sem prepričana, da ne bi nikoli delala to delo, ker mi pač ni ravno všeč.
Vir: http://www.heatheronhertravels.com/gothenburg-basement-review-vide/; http://alphamom.com/parenting/baby/finding-a-babysitter/
Vendar to ni edino delo, ki sem ga letos sprejela. Ne morem reči, da sem ravno materinska in da obožujem otroke. Luštni so, to pa je tudi vse :) a nekako se mi je ponudila priložnost, da bi varvala dojenčico 2-3x tedensko. Sprva sem bila res v strahu, nisem vedela, kako bo, tudi gospo sem opomnila, da nimam nobenih izkušenj in da res ne vem, kako mi bo šlo, zato sva se dogovorili za poskusno uro. Na moje presenečenje mi je šlo se kar dobro, čeprav se sedaj vprašam, kaj bi pa lahko bilo tako grozno hudo narobe, če se niti plazi še ne :) sedaj opravljam to delo že 3 tedne in moram reči, da sem se kar navadla. Seveda pridejo dnevi, ko joče, ko ne vem kaj narediti, ko bi najraje obupala, ampak pridejo tudi dnevi, ko je pridna in grem z dela domov relativno spočita. Poleg plačila, sem videla, da sem dobila več moči v rokah in tudi noge so precej lepše, kljub temu, da se nič ne rekreiram. Sprehodi z vozičkom naredijo svoje :) imam srečo, da se rada vozi po makadamu, tako da grem po razgibanem terenu. Čeprav sem na začetku sama sebe precej preklinjala, kaj mi je tega treba, da hodim po takem terenu, ker sem bila res izmučena, sem sedaj že prišla toliko v formo, da sploh ni več problema :) tudi na progah, kjer me že peš izmučijo, z vozičkom ni večjega problema - torej kaj hočem lepšega, dobivam izkušnje, plačajo mi pa še skrbim za svoje telo :)



Vir: http://organizingmaven.com/declutter-your-space-declutter-your-life/
Poleg tega sem začela čistko na gmailu, facebooku in telefonu. Čeprav je bilo začeti precej težko, se malenkost boljše počutim, ko sem končno začela s tem in se mi ne samo kopičijo stvari, e-pošte, všečki, smsji, slike ipd.. Nadaljevala bom z zavihki, računalnikom, sobo in tako naprej.. ugotovila sem, da me čistke in pospravljanje osvobajajo in me kopičenje stvari, predmetov ipd res utruja, mori.  

Kar se pa tiče teka in tekaškega dnevnika je trenutno v ozadju, a mislim, da bom tudi za to našla čas, da bo spet aktualen. Pa tudi blog bi lahko malo posodobila in o čem novem pisala :) vsekakor se bolj posvečam stvarem, s katerimi sem odlašala in sem si jih nekje v notranjosti želela že zdavnej narediti. Počutje je zaenkrt super, kako bo naprej... upam, da še boljše! Se slišimo ;)